Profil

Jeg hedder Anne Mette Strandgaard Sørensen, og bor i den gamle mejeribestyrer bygning i Sondrup, som ligger i de naturskønne Uldrup Bakker.

 

Jeg blev udlært som bygningsmaler hos Bent Skovsgaard, Odder i 1996.

 

Efter et par år som malersvend hos Bent Skovsgaard, blev jeg ansat i Den Gamle By.

 

Efter 4 år i Den Gamle By med masser af faglige udfordringer, var jeg så heldig at få ansættelse på Gyllingnæs Gods. Jeg var ansvarlig for vedligeholdelse og restaurering af malede overflader på både Gyllingnæs Gods og Constantinsborg Gods.

 

Møntmestergården i Den Gamle By skulle imidlertid undergå en gennemgribende restaurering og genopbygning, og i 2006 blev jeg headhuntet til at indgå i det team af museumshåndværkere, der skulle forestå denne udfordrende opgave.

 

Jeg er drevet af interesse for vedligeholdelse og restaurering af fredede og bevaringsværdige bygninger og vil altid stræbe efter at dygtiggøre mig indenfor malerfaget. Under min ansættelse i Den Gamle By fik jeg muligheden for at tage efteruddannelsen til restaureringshåndværker på Center for Bygningsrestaurering, Syddansk Erhvervsskole i Odense. Efter 3 års spændende studier modtog jeg i 2012 mit eksamensbevis som restaureringshåndværker.

 

Skiltemalerhåndværket, at tegne og male et skilt i hånden som man kunne i gamle dage, er i disse moderne tider ved at gå i glemmebogen. For at bevare håndværket og kunne videregive det til de kommende generationer, kom jeg i et 12 måneders lærerforløb hos Den Gamle Bys skiltemaler, Lars Laursen. Lars og jeg er nogle af Danmarks eneste aktive skiltemalere uddannet i det oprindelige skiltemalerhåndværk.

 

I slutningen af 2015, efter sammenlagt næsten 12 års spændende, inspirerende og utrolig lærerig ansættelse i Den Gamle By, føler jeg mig rustet til at søge nye udfordringer og derfor har jeg besluttet at blive selvstændig og få mit eget restaureringsmalerfirma.

Copyright © 2016 Restaureringsmaler Strandgaard. All Rights Reserved.